Fuchsia

Känslig skönhet

Matkassar från Coop

Den stora matvarukedjan Coop erbjuder matkassar som man själv hämtar upp i butiken. I vissa delar av landet går det också att få dem hemkörda. Att Coop inte enbart erbjuder hemkörning av kassar gör att matkassar från Coop är tillgängliga i stora delar av glesbyggden där övriga matkasseföretag inte har någon hemkörning.

Matkassar-fran-Coop

Här är några exempel på vad Coop har i sitt sortiment av matkassar:

Hälsokassen från Coop

Hälsokassen från Coop är skapad i samarbete med Wellobe (f.d. Aftonbladets Viktklubb) och är inriktad på att vara extra hälsosam.

Den består av middagar för fyra dagar, och du väljer själv om den ska vara för 2 personer eller 4 personer.

När det ingår kött eller kyckling i ett recept är det alltid färska svenska produkter som levereras.

Du behöver inte vara medlem i Wellobe för att beställa Hälsokassen utan det är helt frivilligt.

Familjekassen från Coop

Det här är en av de populäraste matkassarna från Coop, och du väljer själv om den ska anpassas för 2 personer eller 4 personer. Varje kassa innehåller middag för fyra dagar och alla recepten är enkla och går snabbt att laga till.

När det ingår kött eller kyckling i ett recept är det alltid färska svenska produkter som levereras.

Familjekassen innehåller aldrig frysta produkter.

När det gäller mejeriprodukter så innehåller Familjekassen sådana med lägre fetthalt, till exempel matlagningsgrädde istället för vanlig vispgrädde.

Familjekassen från Coop: Utan laktos

Familjenkassen från Coop erbjuds numera även i en laktosfri variant. Den påminner väldigt mycket om den vanliga Familjekassen, fast utan laktosprodukter.

Ekologiska matkassen från Coop

I den ekologiska matkassen från Coop är i stort sett alla produkter ekologiska. Det kan dock förekomma vissa undantag. Fisk och skaldjur är MSC-märkta istället för ekologiska, och vad gäller kyckling händer det att kassen innehåller icke-ekologisk kyckling (den följer dock alltid svensk lag vad gäller djurskydd).

Kött och kyckling kommer enbart från svenska gårdar.

Den ekologiska matkassen från Coop innehåller fyra middagar, och du anger själv om det ska vara för 2 personer eller 4 personer.

Av de fyra middagarna är två alltid vegetariska.

Den ekologiska matkassen innehåller inte några frysta produkter.

Tredagarskassen från Coop

De flesta matkassar från Coop innehåller middag för fyra dagar, men för vissa hushåll är detta för mycket. Kanske äter du borta vissa vardagar, eller så gillar du att vara mer flexibel. För att fixa detta erbjuder Coop en tredagarskasse, som precis som det låter innehåller middagar för tre dagar. Tredagarskassen är alltid anpassad för fyra personer.

Coops tredagarskasse är baserad på den vanliga Familjekassen, men med tre middagar istället för fyra.

Om Coop

Coop Butiker & Stormarknader AB CBS ingår i det Kooperativa Förbundet, en konsumentkooperativ ekonomisk förening som bildades år 1899.

Coop driver tre olika butikskedjor: Lilla Coop, Coop och Stora Coop. Lilla Coop är jämförelsevis små butiker med generösa öppettider, men kommer snart att fasas ut så att bara Coop och Stora Coop blir kvar. Coop består av medelstora butiker och de ligger ofta i tätortscentrum. Stora Coop är stora butiker som vanligen ligger i köpcentrum och andra betydande handelsplatser.

Kommentarer inaktiverade.